Mentorskap

VAD INNEBÄR DET ATT VARA MENTOR?
Att vara mentor innebär att erbjuda en ung person möjligheten att ta del av en positiv och utvecklande relation, och därigenom ge det stöd och den vägledning som många ungdomar letar efter.

FFA Global strävar efter att matcha mentorer med deltagare i vårt program utifrån personlighet, intressen och livserfarenhet. Mentorsrelationen kommer därför att se olika ut för varje konstellation. En del vill använda tiden med sin mentor för att ha roligt och pröva nya aktiviteter. Andra ser det som ett tillfälle till att få del av erfarenhet och visdom från en äldre person. Några använder tiden för att lära sig något praktiskt, som de kan ha användning för i hemmet eller skolan, och på så sätt ta steg mot större oberoende.

Oavsett hur man väljer att använda mentorstiden, är idén att ungdomarna ska rustas så att de får möjlighet att utvecklas socialt, akademiskt och existentiellt och nå sin fulla potential inom dessa områden.

VAD FÖRBINDER MAN SIG TILL?
Att vara mentor inom FFA Global innebär att man åtar sig att regelbundet träffa en ung person under en fotbollssäsong. Riktmärket är att man ses en timme per vecka, men förväntningar och riktlinjer kan diskuteras med FFA Globals lokala ledare.

VEM KAN VARA MENTOR?
Nästan vem som helst kan vara mentor. Människor med olika personlighet, bakgrund och livserfarenhet ger FFA Globals mentorsprogram en berikande mångfald, och ger oss möjlighet att matcha rätt personer med varandra. Innan man antas som mentor måste man genomgå en endagsutbildning och lämna utdrag ur belastningsregistret.

VILKA ÄR UNGDOMARNA?
De personer som vi behöver mentorer till är deltagare i FFA Globals program. De har antingen blivit kontaktade eller själva vänt sig till oss för att få del av det stöd som vi kan erbjuda. Ungdomarna kan komma från vilken bakgrund som helst, med erfarenheter från olika slags problem och svårigheter. Det som de alla har gemensamt är att de älskar fotboll! Genom mentorsstödet får de möjlighet att utvecklas i sina sociala förmågor och akademiska strävanden, göra sportsliga framsteg och mogna existentiellt – något unga människor i dagens samhälle ofta kämpar med.

För närvarande är majoriteten av ungdomarna i det svenska programmet ensamkommande flyktingungdomar från olika delar av världen.

JAG VILL BLI MENTOR. VAD SKA JAG GÖRA?
Om du tror att du har vad som krävs för att vara mentor – kontakta ledaren för FFA Global på din ort. Du kommer då att få hjälp med att ta nästa steg och även få information om nästa kurstillfälle. Kontaktinformation hittar du under “Sweden Programs” i menyn överst på sidan.

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options